Aanmelden op de Google Cloud

Aanmelden op de Google Cloud

Iedereen kent ze wel, de kaartjes van Google Maps die terug te vinden zijn op de contactpagina van de doorsnee website. Sinds kort heeft Google hun pricing ietwat aangepast, met als resultaat dat heel wat kaartjes nu niet meer werken. Het is tegenwoordig verplicht om een factureringsaccount te linken aan uw Maps-kaartje. Dit gebeurt door een unieke sleutel (API key) mee te geven aan het kaartje. Onderstaande handleiding kan u gebruiken om uw webpartner toegang te geven tot het aanmaken van zo’n key.

Aanmelden of een account aanmaken

Zo’n key aanmaken gebeurt via het Google Cloud platform. Het is daarom noodzakelijk om over een Google account te beschikken. Indien u dit nog niet heeft, kan u deze hier aanmaken.

Een factureringsaccount instellen

Eens uw account aangemaakt is kan u naar de Google Cloud Console om uw factureringsaccount in te stellen.

Een project aanmaken

Uw factureringsaccount dient u nu te linken met een project (bvb. uw website). Als dit de eerste keer is dat u de Google Cloud Console gebruikt, heeft u waarschijnlijk nog geen projecten staan. Ga daarvoor naar “Selecteer een project”. Daar hebt u de optie om een nieuw project aan te maken.

Andere accounts toegang geven tot uw account

Eens u uw project aangemaakt heeft kan u uw webpartner (bvb. COPIXA) toegang geven door via het menu naar “IAM en beheer” te gaan.

Tot slot geeft u uw webpartner voldoende rechten om een API key aan te maken voor u.

 

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

Waarom een website broodnodig is…

Kenmerken van een “goed” logo

De beste koerier voor uw webshop?

Livechat & chatbots: hype of must?