Hoe update ik mijn WordPress website?

Hoe update ik mijn WordPress website?

We kunnen het niet genoeg herhalen, het onderhouden en up-to-date houden van uw website is van heel groot belang voor de stabiliteit en snelheid van uw website of webshop. Het updaten van de core software (WordPress zelf) en plugins of thema’s zorgt ervoor dat alles soepel blijft verlopen en helpt bij het voorkomen van beveiligingslekken. Daarom is het belangrijk om alles minstens één keer per maand bij te werken.

WordPress updaten kan op een eenvoudige manier. Volg deze onderstaande stappen om uw WordPress website up-to-date te houden. Het is zo gebeurd!

STAP 1:
Meld u aan binnen WordPress. Dit doet u meestal door naar [uwdomeinnaam]/wp-admin te gaan. Uw gebruikersnaam en wachtwoord hebben we u bezorgd bij de oplevering van uw website of webshop.

STAP 2:
Zodra u aangemeld bent in WordPress verschijnt er bovenaan de melding dat er één of meerdere update beschikbaar zijn. Het is aangeraden om een back-up te nemen van uw volledige website. (Indien u niet op de hoogte bent van hoe u een back-up maakt of wat de mogelijkheden zijn om een back-up te nemen, kunt u steeds contact met ons opnemen) – Klik op de melding bovenaan met vermelding van het aantal openstaande updates.

STAP 3:
Om WordPress bij te werken naar de nieuwste versie klikt u op de knop ‘Nu bijwerken’ (of Update Now). WordPress zal hierna automatisch bestanden van de nieuwe versie downloaden en bijwerken. U hoeft hier zelf geen handeling voor uit te voeren.

De melding “Welkom bij WordPress [versie]” wordt weergeven wanneer WordPress is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

STAP 4:
Naast de “core update” dienen ook alle plugins en thema’s up-to-date te zijn. Deze vindt u terug in hetzelfde overzicht (dashboard > updates) en kunt u ook zelf bijwerken. Klik op “alles selecteren” en daarna op “plugins bijwerken”. Doe daarna hetzelfde voor thema’s.

U heeft nu WordPress bijgewerkt naar de nieuwste versie en alle plugins en thema’s zijn weer up-to-date.

Meer informatie nodig over het updaten van uw website en waarom dit nu zo belangrijk is? Lees dan zeker onze vorige blogposts: Hacking voorkomen & Uw website en GDPR.

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

Wat is cache?

404-pagina’s, wat zijn het en wat moet je ermee?

10 Extra manieren om uw website te promoten

Welke #hashtags moet ik gebruiken voor mijn bedrijf?