Livechat & chatbots: hype of must?

Livechat & chatbots: hype of must?

Met behulp van chatbots kunt u de online-ervaring van bezoekers op uw website verbeteren. Dit helpt om een ​​krachtige “digitale ervaring” te vormen. Hoe werkt het? U vindt het hier.

Chatbots vandaag

De meeste chatbots die u vandaag ontmoet, zijn nog niet slim. Het maken van een succesvolle chatbot vereist immers kwalitatieve technische oplossingen en heeft aandacht nodig tijdens en nadat het project live gaat. Denk aan training, sterke gesprekken ontwerpen, breng de verwachtingen van bezoekers in kaart en gebruik de juiste toon.

Er zijn echter ontwikkelde, intelligente en krachtige chatbots. Kijk maar naar Google Assistant en Siri. Niet elke website heeft echter zo’n geavanceerde chatbot nodig. Want zelfs met een simpele chatbot kunt u de volgende voordelen behalen:

  • meer return on investment
  • hogere sales pipelines
  • meer conversie van leads naar nieuwe klanten

Drie soorten chatbots

  •  Livechat

Het voordeel van livechat is dat uw chatbot een “human touch” gevoel heeft. Bezoekers praten graag met medewerkers die snel antwoorden kunnen geven op hun vraag. Er is een belangrijke voorwaarde. U moet binnen 5 minuten reageren. Hoe sneller de reactie, hoe blijer de bezoeker en hoe gemakkelijker de conversie.

  •  Livechat met chatbot

Soms kunt u niet direct reageren. Dan is een robot de oplossing. Zodra de bezoeker het chatvenster opent of een vraag stelt, wordt de bezoeker automatisch verwelkomd. Op deze manier kunt u uw bezoekers direct helpen, betrokken houden en gemakkelijker converteren.

  •  AI chatbot

Ten slotte zijn er chatbots met Artificiële intelligentie. Voordat ze een volledig gesprek met bezoekers kunnen voeren, moeten ze alle informatie over het bedrijf, de producten en de problemen van bezoekers kennen. Zodra de chatbot al deze informatie heeft geleerd, voert deze uitgebreide gesprekken met de bezoeker en wordt onderdeel van het verkoopteam.

Chatsbots als meerwaarde

Chatbots kunnen een trend zijn, en na verloop van tijd moeten ze een betere manier van communiceren worden. Aangezien er echter aanwijzingen zijn dat het gebruik van chatbots een positieve invloed zal hebben op de bedrijfsactiviteiten en inkomsten, zijn we van mening dat het zeker de moeite waard is om een ​​livechat of chatbot voor uw website te ontwikkelen. Test het en u zult zien dat het waarde toevoegt aan uw bedrijf.

Meer weten omtrent het integreren van een livechat op uw website? Aarzel niet contact met ons op te nemen of kom bij ons langs op kantoor!

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

Dit is de grootste fout die een webshop kan maken

Black Friday

Waarom een website broodnodig is…

Waarom online verkopen een goeie zet is