Mobielvriendelijke website: wat is het belang?

Mobielvriendelijke website: wat is het belang?

Een mobielvriendelijk webdesign is al algemeen bekend op internet, maar wat is dit precies? Waarom is het zo belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is?

Mobielvriendelijk: wat is het?

Een mobielvriendelijke website past zich automatisch aan de schermgrootte en het apparaat van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat uw website optimaal gebruikt kan worden op desktops, laptops, tablets en smartphones. Bovendien gebruiken mobielvriendelijke websites alleen software die wordt ondersteund door mobiele besturingssystemen. Het website-ontwerp kan worden geschaald op basis van de schermgrootte zonder de leesbaarheid van de tekst of de bruikbaarheid van de gebruikersinterface te beïnvloeden.

Waarom is zo’n design belangrijk?

Meer dan de helft van uw potentiële klanten surft mobiel

Zo’n 80% van de internetgebruikers heeft een smartphone. Deze (samen met tablets) zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het internetverkeer. Dit wil zeggen als uw website niet mobielvriendelijk is dat u meteen een groot aantal klanten, bezoekers, … in de kou laat staan.

Mobielvriendelijke sites? Daar houdt Google van!

Sinds 21 april 2015 heeft Google aanpassingen aangebracht aan de zoekformule waardoor mobielvriendelijke websites hoger zullen komen te staan dan websites die niet aangepast werden. Dit is natuurlijk wel aan te raden mits meer dan de helft van de zoekopdrachten worden uitgevoerd op een smartphone.

Gebruiksvriendelijkheid

De content van uw website blijft het belangrijkste maar wat hebt u aan een artikel waar u uren aan gewerkt heeft als uw bezoekers het niet goed kan lezen. Een responsieve website geeft uw bezoekers en klanten een betere ervaring. Voorkom dat uw bezoekers moeten inzoomen om teksten te kunnen lezen e zorg voor een vlotte navigatie doorheen de website.

Is uw website mobielvriendelijk? Check het hier!

Google heeft een mobielvriendelijke test ontwikkelt. Surf naar deze link, geef daarna uw website url in en klik op “analyseren”. Zo ziet u direct of uw website al dan niet mobielvriendelijk is.

Meer weten omtrent mobielvriendelijke websites of nood aan vrijblijvend advies? Aarzel niet contact met ons op te nemen of kom bij ons langs op kantoor!

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

SEO-teksten, hoe schrijf ik ze?

Uw website en GDPR

Hoe update ik mijn WordPress website?

Waarom een website broodnodig is…