Branding

Zoveel meer dan een logo

De meeste bedrijven hebben lang over hun naam nagedacht, maar om professioneel over te komen hoort daar ook een kwalitatief logo en vooral een doelgerichte huisstijl bij. Van logo’s, briefpapier, omslagen en visitekaartjes tot een volledig uitgewerkte huisstijl en styleguide, dat is wat mee uw uitstraling zal bepalen. Copixa kan u helpen om uw bedrijf van een visuele identiteit te voorzien. Dit betekent dat we op zoek gaan naar onder andere de juiste kleuren en lettertypes voor uw bedrijf, afgestemd op uw doelpubliek. Deze kan u dan hanteren in uw briefwisseling, bedrukkingen, promotiemateriaal, enz. Een goede branding geeft uw bedrijf een betere blijvende uitstraling.

Uniform communiceren is en blijft van essentieel belang. Het verhoogt niet alleen uw off- en online herkenbaarheid, maar ook de doeltreffendheid van alle marketing- en communicatieacties. Wilt u top of mind worden, dan kunt u niet om uw (re)branding heen.

Creatief & doordacht

Uw bedrijfsuitstraling en logo kunnen uw bedrijf of bedrijfsnaam maken of kraken. Uw uitstraling vertaalt uw visie en filosofie in een herkenbare huisstijl. Zo voelt uw klant zich thuis en kan u met uw merk op een passende manier naar de buitenwereld toe communiceren.

We onderzoeken de kernwaarden en USP’s van uw bedrijf. Wij creëren een herkenbaar en passend logo waar u en de klant écht iets aan hebben. Naast dit alles leggen wij ook uw huisstijl vast en zorgen dat deze op een praktische manier binnen uw bedrijf geïmplementeerd wordt.

 

Cause it’s who you are!

Enkele losstaande grafische elementen zullen niet de impact hebben die u als bedrijf nodig hebt. Elke manier van communiceren en elk communicatiekanaal moet deel uit maken van een verhaal zodat uw klant, wanneer hij op om het even welke manier of via om het even welk kanaal met uw bedrijf in aanraking komt, hetzelfde gevoel ervaart. Het is dus van heel groot belang dat uw merkverhaal wordt doorgetrokken tot in de kleinste details.

Een kwalitatieve, uniforme huisstijl is meer dan zomaar ‘een logo’ of uithangbord, it’s who you are!

Een doordachte aanpak

Doelgroep

De basis van alles…. Wie zijn uw huidige klanten of uw ideale klanten? Waarom zijn deze personen of bedrijven voor u de ideale klanten? Waar geeft deze doelgroep vandaag graag geld aan uit en past dit binnen uw bedrijfsstrategie?  Het vastleggen van duidelijke antwoorden op deze vragen is uiteraard een uitdaging maar van vitaal belang voor uw (re)branding. Strategisch werken aan een imago kan enkel door bepaling van uw doel, doelgroep én na te streven identiteit.

Uitstraling

Wat zijn de USP’s van uw bedrijf? Biedt u producten aan tegen een lage prijs? Is één van uw troeven de hoge kwaliteit van producten of diensten? Welke type uitstraling past bij uw bedrijf of product/dienst?  In deze tweede stap van uw branding leggen we samen met u vast wat u wenst uit te stralen op basis van uw bedrijfsfilosofie en aangeboden diensten of producten. Met de nieuwe uitstraling willen we natuurlijk hét verschil maken met de concurrentie.

Logo

Op basis van alle antwoorden en informatie die we sprokkelden, gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een aantal logo’s die exact de uitstraling weergeven waar u als bedrijf naar streeft. In samenspraak met u (of uw medewerkers) maken we uit een reeks van voorstellen een keuze om verder te finetunen en optimaliseren.

Uw huisstijl

Nu het voor u (en voor ons) duidelijk is welke uitstraling het best bij uw bedrijf past, werkt ons grafisch team stelselmatig een huisstijl uit. Zo worden kleuren, lettertypes en grafische elementen vastgelegd. Uw nieuwe huisstijl dient in de toekomst in tal van communicatie aanwezig te zijn. Daarom is het belangrijk dat elk grafisch element binnen uw onderneming, van visitekaartje tot offerte, uniform en afgestemd op de persoonlijkheid van uw merk op een coherente en verzorgde manier wordt uitgewerkt.

Styleguide

In de styleguide of huisstijlgids van uw bedrijf staat aangegeven wat de huisregels op het gebied van opmaak zijn voor het correcte gebruik van grafische elementen. De hoofdreden voor het uitschrijven van een huisstijlgids is vooral de garantie van de consistentie binnen alle bedrijfscommunicatie. Een goed uitgewerkte styleguide kan ervoor zorgen dat de doelstelling van uw bedrijf op vlak van uitstraling & communicatie effectiever gerealiseerd kan worden.

Integratie

Maar net zoals bij de ontwikkeling van uw website of e-commerce omgeving, stopt het verhaal natuurlijk niet bij de oplevering. Met tal van praktische tips en een plan van aanpak, ondersteunen wij u bij de implementatie en toepassingen binnen uw bedrijf. Zo dienen alle medewerkers binnen uw bedrijf zich bewust te zijn van de essentie van het correct gebruik van de huisstijl en leren deze ‘natuurlijk’ toe te passen in alle marketing- en communicatieacties. Van marketing tot sales, van de financiële afdeling tot de medewerkers op de werkvloer. Want uw medewerkers vormen uw bedrijf, maar ook uw uitstraling!