Webshop ontwikkeling

Webshops bij COPIXA

Op maat gemaakt

Bij webshop ontwikkeling starten wij vanuit een analyse van uw bedrijf. Denk aan doelgroepbepaling, positionering, bedrijfsvisie, etc. Dit passen we toe in elke stap van het ontwikkelingsproces, om een doelgerichte website als uitkomst te krijgen.

Meten is weten

Onze webshops zijn standaard uitgerust met tools om de verkoop te analyseren. Zo kan u nagaan wat uw bruto en netto verkoop voor een bepaalde periode was, welke categorie het meest populair was, welk product het meest bekeken werd, etc.

Standaard veel functionaliteiten

Bij COPIXA bevatten de basis webshops al een heleboel functionaliteiten. Zaken die een ander agentschap als optie aanbiedt, geven wij standaard mee. Kortingscodes met geavanceerde instellingen, retours, terugbetalingen, verkoopsstatistieken, etc.

GDPR compliant

Een webshop verwerkt veel persoonlijke data, GDPR kan u dus niet links laten liggen. Bij iedere webshop besteden we de nodige aandacht om uw website af te stemmen op de Europese regelgeving rond het verwerken van persoonlijke data.

Mobielvriendelijk

De verkoop via mobiele toestellen neemt jaar na jaar toe. Van begin tot einde houden we hier rekening mee en zorgen we dat uw website er goed uitziet op elk toestel. Van de kleinste smartphone tot de grootste desktop.

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Google maakt gebruik van meer dan 200 parameters om de positie en zichtbaarheid van uw website binnen de zoekmachine(s) te gaan bepalen. Zodra wij starten met de ontwikkeling van de website, houden we rekening met tal van technische aspecten die de vindbaarheid van uw website binnen Google verhogen. In combinatie met analyse-tools kunnen we na oplevering verder opvolgen.

Een aanpak die werkt

Het idee

Alles start met een idee. U hebt een fantastisch idee voor een webshop? Of misschien kan uw huidige webwinkel een facelift gebruiken? Uw idee mag nog zo out-of-the-box zijn, wij denken mee in uw verhaal.

Design

Wij nemen de tijd om kleuren, stijl en grafische elementen, passend voor uw bedrijf, vast te leggen en ontwerpen enkele pagina’s van uw webshop. Bij de opmaak (en ontwikkeling) kunnen bepaalde elementen uw verhaal helpen vertellen. Om die blijvende eerste indruk naar (potentiële) klanten toe te maken, is het design of grafische gedeelte een belangrijke stap om uw bedrijf te positioneren en het onderscheid te maken met de concurrentie.

Development

Stap per stap zetten wij de grafische opmaak om naar code. De codering van de gewenste functionaliteiten, menu’s en structuur, databases en koppelingen met andere systemen nemen uiteraard het grootste gedeelte van de tijd in beslag. Hierbij maken we in de meeste gevallen gebruik van een CMS systeem.  Wij zorgen voor webshops die naast een  mooie uitstraling, ook gebruiksvriendelijk, efficient en kwalitatief zijn.

Content is king

Nu de webshop ontwikkeling achter de rug is, ontbreekt enkel nog de inhoudelijke opvulling. Denk aan producten, teksten, video’s, afbeeldingen, nieuws en/of persberichten, blogberichten, geplande activiteiten, enz. Gebruik doelgerichte en geöptimaliseerde teksten en afbeeldingen en maak van uw webshop een extra verkoopskanaal om uw omzet te stimuleren.

Oplevering

Het moment waar we al die tijd naartoe gewerkt hebben. Tijd voor een woordje uitleg, oplevering en go-live. Uw nieuwe webshop staat vanaf vandaag online en zal geleidelijk aan door Google geïndexeerd worden. De verkoop kan nu starten!

En wat nu?

Maar hier stopt uw verhaal natuurlijk niet. Het onderhouden en updaten van uw webshop zorgt, naast de beveiliging ervan, ook voor een modern en dynamisch imago van uw bedrijf. In combinatie met social media kanalen als Facebook, LinkedIn en Instagram en een correct strategische aanpak, bereikt u met uw webshop het potentieel waar u naar op zoek bent, met een stijgende omzet als gevolg!

Starten met online verkoop?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van webshop ontwikkeling voor uw onderneming te bespreken.