Waarom bloggen?

Waarom bloggen?

Met uw bedrijf een blog bijhouden? Er zijn tal van redenen om te starten met bloggen! Binnen uw eigen sector zijn er ongetwijfeld genoeg onderwerpen om artikels te gaan schrijven. Uw lezers kunnen uw klanten worden. In dit blogartikel halen we de voordelen van bloggen aan en geven we enkele nuttige tips mee om het beste rendement uit uw blog te halen.

Voordelen van bloggen

 • Via een blog kunt u de naambekendheid van uw bedrijf vergroten. Door middel van aantrekkelijke artikels kan u bezoekers informeren over waar u als bedrijf voor staat, wat actueel is binnen uw bedrijf of welke producten en diensten u aanbiedt.
 • Daarnaast toont een blog ook uw kennis van zaken en specialisaties aan … nog steeds dé reden waarom klanten voor een specifiek bedrijf kiezen.
 • Een blog is de ideale manier om van uw bedrijf een gespreksonderwerp te maken. Tevreden lezers zullen sneller het nieuws delen op social media of erover praten met hun vrienden, kennissen & zakenrelaties. Gratis reclame is altijd handig meegenomen, toch?
 • Een blog zorgt uiteraard ook voor extra organisch verkeer. Zo wordt uw website sneller gevonden in de zoekmachines (Google) en gaan potentiële klanten sneller een kijkje nemen op uw website, uw bedrijf ontdekken en u contacteren voor de aankoop van producten en/of diensten.

COPIXA tips

 • Het is aangeraden vrij frequent te bloggen. Bij elke blogpost wordt er nieuwe content aan uw website toegevoegd en zakt u niet weg in de ranking van de zoekresultaten. Zoekmachines zijn “helemaal gek” op nieuwe inhoud. Deze content kunt u dan weer delen via andere kanalen zoals sociale media of nieuwsbrieven. Zo lokt u meer mensen naar uw website.
 • Niet veel tijd om te schrijven? Een blogbericht hoeft niet steeds lang te zijn. Het schrijven van een blogpost vraagt niet zoveel tijd met de kennis die u al bezit. U kunt lange en korte blogberichten afwisselen, een checklist maken, …
 • Vindt u niet direct een onderwerp voor een blogbericht? Haal inspiratie uit de actualiteit. Volg de trends goed op binnen uw sector!
 • Wanneer u een onderwerp hebt gekozen, gaat u op zoek naar wat hier al over verschenen is. Misschien is uw onderwerp niet meer origineel of is er al heel wat over geschreven. Als uw onderwerp niet uniek is, zorg dan dat uw benadering dat wel is. Genoeg research is een absolute vereiste voor u aan het schrijven slaat.
 • Iemand overtuigen om te klikken op uw blogbericht is uiteraard één van de belangrijkste factoren. De call-to-action start dan ook al bij de titel. Zorg ervoor dat u een prikkelende titel gebruikt die duidelijk weergeeft waarover uw bericht informeert. Het gebruik van een afbeelding bij uw blogbericht kan ook hier een overtuigende factor zijn. Gebruik visueel materiaal om om uw informatie beter te illustreren en uw blogposts aantrekkelijker te maken.
 • Maak uw blog SEO-vriendelijk (geoptimaliseerd voor de zoekmachines). Optimaliseer uw blogbericht zodat het makkelijker gevonden wordt door zoekmachines als Google. Denk na over de belangrijkste zoekwoorden om uw doelpubliek te bereiken en zorg ervoor dat deze in uw titel, meta-titel en meta-descriptions terugkomen. Voeg interne en/of externe links toe naar gerelateerde pagina’s die meer informatie kunnen verschaffen over specifieke onderwerpen. Zorg ervoor dat uw content origineel is.
 • Aan het einde van uw bericht kunt u een call-to-action toevoegen. Een vraag stellen waarop uw lezers kunnen reageren of vragen om u te volgen via sociale mediakanalen kan helpen om de gewenste doelgroep te bereiken en nieuwe klanten te werven.
 • Analyseer uw blog! Zo kunt u zien wat mensen van uw blog vinden en hoeveel tijd ze spenderen aan het lezen van de artikels. Ga ook na naar welke pagina’s uw lezers doorklikken om gerelateerde inhoud te bekijken en waar uw lezers dan weer afhaken. Met de gratis tool Google Analytics kunt u aardig wat informatie verzamelen en uw website of blog optimaliseren om nog betere posities te behalen in de zoekmachines. Download ons gratis e-book ‘Meten is weten – 8 belangrijke meetresultaten voor websites en webshops & hoe ermee om te gaan’.

Meer weten omtrent bloggen of nood aan vrijblijvend advies? Aarzel niet contact met ons op te nemen of kom bij ons langs op kantoor!

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

HTTP vs. HTTPS

Livechat & chatbots: hype of must?

IMAP OF POP

404-pagina’s, wat zijn het en wat moet je ermee?