Welke #hashtags moet ik gebruiken voor mijn bedrijf?

Welke #hashtags moet ik gebruiken voor mijn bedrijf?

Hashtags, we kunnen niet zonder hen. Twitter lanceerde zijn eerste hashtag in 2007. Tegenwoordig gebruiken we ze niet alleen op verschillende sociale mediakanalen, maar zelfs in offline campagnes of in onze dagelijkse gesprekken. Kortom: hashtags zijn een wereldwijd fenomeen geworden.

Met hashtags kan uw inhoud de juiste doelgroep of zelfs een nieuw publiek bereiken. Het gebruik van de juiste tags kan het bereik vergroten, maar het is belangrijk om hashtags strategisch te gebruiken. In een ideale situatie worden uw bezoekers niet alleen volgers, maar ook uw klanten! Daarom geven we u enkele tips om de juiste hashtag te vinden. Uiteraard is het gebruik van elk kanaal anders.

Dit zijn 4 tips om de beste hashtags te vinden voor uw bedrijf:

1. Start met een lijst

Denk in sets van hashtag, we noemen ze ook topic buckets. Deze topics zijn bijvoorbeeld: webdesign, marketing, design, e-commerce, etc. Deze sets zijn gebaseerd op uw doelgroep. Zoek uit welke hashtags uw doelgroep aanspreken.

2. Wat doen uw concurrenten ?

Welke hashtags gebruiken mijn grootste concurrenten? Het is altijd goed om even te gaan piepen bij uw concurrenten. Zij mikken namelijk op hetzelfde publiek als u. Op deze manier kunt u ook zien welke hashtags meer engagement hebben.

3. Specifieke of niche hashtags

Gebruik specifieke of niche hashtags in plaats van hashtags die te veel worden gebruikt. Uw posts zullen toch verloren lopen tussen honderden andere posts met dezelfde hashtags. Hou het relevant en richt u op uw publiek en sector.

4.Gerelateerde hashtags

Ga op zoek naar gerelateerde hashtags. Deze kunt u terugvinden bij bijvoorbeeld de zoektool van Instagram onder de rubrieken ‘Top’ en ‘Tags’.

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw digitale marketing te optimaliseren en het maximale uit uw web project te halen? Social Lemon ondersteunt onze klanten d.m.v. doordachtige social media strategieën en campagnes. Surf vrijblijvend naar sociallemon.be. #socialmedia #webdesign #hashtag 🙂

Blijf op de hoogte!

Laat uw e-mailadres achter en blijf op de hoogte van alle tips en tricks van de digitale marketing.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte!

Verder lezen

Al gehoord van Singles Day?

HTTP vs. HTTPS

Google Analytics: wat kan het voor u doen?

Uw website en GDPR